Seinäjoen asuntomessutalojen valaistusarviointi 2016

IP2

Valaistussuunnittelija Ilkka  Pekanheimo on arvioinut Seinäjoen asuntomessutalojen valaistuksen. Kun niistä valitsee parhaat ideat ja hylkää selvät virheet, pääsee hyvään lopputulokseen, kun rakentaa omaa taloa.

Ensimmäisen kerran messutalojen valaistus arvioitiin v. 1999, Lappeenrannan asuntomessuilla. Nyt oli vuorossa jo 18. kerta.

Jos häikäisyä on pystytty välttämään ja sisustuksen värit näytetään aitoina, vääristämättä värejä, saa valaistus hyvän arvosanan.

Värisävyä vaihtavat valaisimet – niillä on terveysvaikutuksia, kuten päivänvalolla

Kodin sisustus korostuu päivänvalossa, koska värit näkyvät aitoina eikä niitä muuteta keltaisella valolla, kuten monissa messutaloissa havaitsi tehtävän. Tämä arvostaa myös sisustussuunnittelijan työtä.

Nykyään suosittelen valaisimia, joiden värisävy on muutettavissa lämminsävyisestä päivänvaloon. Iltaisin suosittelen valittavaksi lämminsävyisen valon, aamulla ja päivällä päivänvalon.  Tässä on tietoja värisävyä vaihtavista lediplafondeista. Kysy minulta, mistä saat ostaa näitä edullisimmin. Myös värisävyä vaihtavat ledipaneelit ovat suosittuja. Tämä liittyy ns. ihmiskeskeiseen valaistukseen, jolla on myös positiivisia terveysvaikutuksia. Lue tästä lisää.

Parhaat valaistusideat Seinäjoella

  • Kohde 10, Dome Lumo. Mielenkiintoinen, ledinauhasta tehty seinävalaisin
  • Kohde 11, Lakka Lakeus.  Häikäisemätön ledinauhavalaistus upotettuna kattoon
  • Kohde 12,  Villa Tango. Kauniita valaistusratkaisuja, epäsuoria ja valokattoja. Tyylikäs takkavalaistus.
  • Kohde 13, Jämerä Samsö. Paljon epäsuoria valaistusratkaisuja.
  • Kohde 16, Nuuka. Hyvä porrasvalaistus.
  • Kohde 26, Passiivikivitalot. Erinomainen hyllyvalaistus.
  • Kohde 29, Tupien tupa. Puhtaan valkoisella päivänvalolla valaistu talo, ainoa messuilla. Masto-valaisin, korkean tilan valaisin. Hyvä porrasvalaistus. Helppo pesuhuonevalaistus, valokatot. Sisustuksen värit näytetään aitoina.
  • Tässä on kuvallinen arviointi (4-sivuinen lyhennelmä) valaistusarvioinnista.

Huomaa, että alla olevat talot ovat kolmella eri sivulla. Kun olet selannut kuvat loppuun asti, näet linkin: ”Vanhemmat artikkelit”. Klikkaa sitä. Tai sitten katso jokainen talo erikseen oikealla olevasta valikosta.

Nykyään kaikki valaistus tulee olla lediä. Epäsuoran valaistuksen käyttäminen on positiivista. Tässä on paljon epäsuoran valaistuksen ideoita messutaloissa nähtyjen lisäksi.

Voit lähettää tämän linkin ulkomaisille tuttavillesi, jotta hekin näkevät, miten Suomessa valaistaan:  lightexpert.wordpress.com

Lisätietoja ja kommentit:

Ilkka Pekanheimo, puh. 0400 221421, itsenäinen valaistussuunnittelija

Jos olet rakentamassa tai remontoimassa omaa taloa, kannattaa ottaa yhteyttä minuun. Saat arvokkaita neuvoja ilmaiseksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s